nv jef Casteels & co

 
INLEIDING

 

De wielertoeristenclub WTC Damiaan werd gesticht in september 1975. Het idee ontstond nadat een paar sportievelingen op de handelsbeurs van juni 1975, een fiets met een “kromme guidon” hadden aangekocht.
 Voor een sportgemeente als Tremelo werd hierdoor een zekere leemte opgevuld, want na het verdwijnen van super-cracks uit de wielersport met ronkende namen als deze van Pé Verhaegen, Lode Anthonis en Janneke Storms was het vrij stil geworden in deze sporttak, tenzij enkele schuchtere pogingen van een paar later opgerichte wielerclubs.
Onze vereniging staat volkomen buiten alle politiek en staat steeds open voor liefhebbers van de fiets, wat ook hun stand of beroep mag zijn.
Reeds van in het begin kende de club een grote bloei en succes en waren wij steeds graag geziene gasten hetzij in eigen gemeente hetzij ver er buiten.
Sinds een paar jaar telt de club meer dan 150 leden
Het doel van de club is als vrienden te fietsen en onze leuze is steeds geweest "samen uit, samen thuis". Normaal wordt er iedere zon- en feestdag gefietst in clubverband.
Alle leden zijn aangesloten bij een bond ( VWB) en rijden op zaterdag een rit van een van de bonden of een eigen rit meestal door het mooie Hageland of de Kempen. 
.
Teneinde iedereen plezier te laten beleven aan zijn/haar hobby, wordt er – zowel op zaterdag als zondag – in verschillende groepen gereden (M/C/D/Recreanten volgens leeftijd, motivatie, enz.).
    
                                                                    

 

 

Afdrukken  
 
Copyright WTC Damiaan -  Gebruiksovereenkomst  -  Privacybeleid  -  Inloggen  Registreren Powered by